Mnogo volimo
ovaj kolač. Ja ga naručito volim jer uopšte nije zahtevan i zaista jako
brzo bude gotov. Deca obožavaju čokoladu, naravno, ali vole i lagani fil
baziran na siru. U sezoni po želji možete dodati i neko voće.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kinder milk šnite
Sastojci:
5 jaja
1 kašika mlake vode
100 g šećera
80 g brašna
40 g gustina
40 g kakaa
70 g čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za
pečenje
1/2 kašičice sode bikarbone
Fil
250 ml slatke pavlake
250 g maskarponea
20 g meda
U posudu stavite jaja, mlaku
vodu, šećer i vanilin šećer pa mutite oko
8 minuta. Pomešajte brašno, kakao, gustin i prašak za pecivo i sodu
bikarbonu. Smesi od jaja polako dodajte suve sastoje. Čokoladu istopite pa i nju
umešajte.
Sipajte u pleh od rerne
postavljen papirom za pečenje. Izravnajte špatulom. Pecite u unapred ugrejanoj
rerni na 180 ˚C oko 20 minuta. Ostavite
biskvit da se ohladi, pa ga prepolovite
na dva dela.
Za fil ulupajte slatku
pavlaku pa joj postepeno dodajte maskarpone ili neki drugi krem sir i med. Ako
niste sigurni da će vam fil biti čvrst možete dodati i jedan šlag fiks, ja nisam.
Stavite polovinu biskvita
na tanjir za serviranje pa rasporedite fil preko, preklopite drugom polovinom
biskvita. Ostavite da se ohladi pa isecite na šnite.