Ovog meseca zadatak u kuVarijacijama je bio Vjenac od jaja, brokule i sunke drage nam Snjezane. Glasala sam za ovaj predlog i nestrpljivo cekala da vidim da li ce biti izabran, istovremeno sam znala da sam u problemu. Lisnato testo i ja se ne volimo, tj ono odbija da se izlista kada god sam ga pravila, a volim ga. Ni ovog puta mi se testo nije izlistalo, ali je taj nedostatak nadomestio sjajan ukus venca. Znam da su kod lisnatog bitni cisti rezovi, i pokusala sam nozem i ovog puta sekacem za picu i isto mi je. Ostaje mi da i dalje pokusavam, tvrdoglavost uglavnom pobedjuje, barem u mom slucaju. Drugi problem koji sam imala je broj trouglova, uspela sam da izvucem 12 umesto 16, pa mi je venac malo razvucen i napravili su mi se veci prorezi, nesto nadeva mi je iscurelo mada ne previse.
Cim sam izvadila venac iz rerne deo je otisao dragom, jer mi je bilo zao da ga drzim duze gladnog, samo sto nije bila ponoc, pa sam fotkala deo venca koji mi je ostao.
Celog dana sam se neckala da li da objavim ili ne, i na kraju sam ipak prelomila da da.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
1 kasika maslaca
1 kasika maslinovog ulja
1 mala glavica luka
6-8 cvetova brokolija
5 jaja
100 g krem sira
0.5 dl mleka
1 kasicica soli
100 g kuvane sunke
5 listica sira (kackavalj)
so, biber
Lisnato testo tanko razvuci pa iseci na trouglove a zatim trouglove zrakasto poredjati na pleh koji smo oblozili papirom za pecenje. Pogledajte orginalan recept za sliku rasporedjivanja trouglova.
Zagrejati maslac i ulje na tiganju pa dinstati desetak minuta sitno iseckan luk i iseckan brokoli. Umutiti jaja, krem sir i mleko, posoliti i pobiberiti, sipati smesu u tiganj, pojacati vatru. Peci, mesajuci od kraja ka sredini tiganja. Na kraju dodati naseckan sir i sunku. Promesati. Smesu rasporediti po sirem delu lisnatog testa, pa krace krake prebaciti preko jaja a zatim podviti pod venac. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Verzija za stampu