November 14, 2014

Tiramisu u čašama





Ako još uvek niste smislili koji fini desert bi mogli da napravite za vikend svakako dajte šansu ovom Tiramisuu. Mi ćemo ga sigurno jesti ovog vikenda, pošlo je već dosta vremena od kada sam ga pravila poslednji put i prilično sam ga se uželela. I klinci ga baš vole pa će za čas nestati iz frižidera. Najviše mrzim kada mi se neki kolači razvlače danima po frižideru i na kraju završe u kanti za smeće.
Žumanca koja se stavljaju u kremu i ne moraju biti kuvana, ali meni nekako nije teško da ih skuvam na pari za svaki slučaj. Ako niste raspoloženi za serviranje u čašama, uvek tiramisu možete staviti u činiju ili ga složiti na tanjiru u obliku kolača, u tom slučaju će vam verovatno trebati više piškota. U koliko čaša ćete staviti tiramisu zavisi od veličine istih, ali svakako imate dovoljno za najmanje 6 čaša.

Uživajte u vikendu!
Uz Tiramisu i dobru knjigu :)



Sastojci:

300 g marskapone sira
3 žumanca
120 g šećera
500 ml slatke pavlake
cca 200 g piškota
1 velika šolja jakog espresa ili nes kafe
1 kašika ruma
kakao za posipanje




Staviti žumanca u manju činiju dodati šećer i vanil šećer pa kuvati na pari dok se ne stvori fina krema, oko 10 minuta. Ostavite smesu sa strane da se malo prohladi. Umutite slatku pavlaku u šlag.
U kremu od jaja umešajte marskapone, mešajte žicom dok se smesa ne sjedini. Na kraju lagano umešajte slatku pavlaku.
Piškote polomite na manje delove pa umočite u kafu u koju ste dodali rum.
Na dno svake čaše stavite malo piškota  pa krem pa još jedan red piškota i ponovo krem.
Ostavite čaše da se dobro ohladi u frižideru.
Pre posluživanja pospite Tiramisu sa malo kakaa.

Recept za štampu

Pin It Now!

6 comments:

  1. I ja ga volim poslužiti u čašama , vrlo je elegantan a i manje petljanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste. I definitivno ostavlja bolji utisak....

      Delete
  2. Prvu fotku sam i mogla preziveti, ali ovu drugu gde je smazan ne mogu :D Hocu i ja ;)

    ReplyDelete