June 23, 2013

Mango trifle


Ovakvi recepti su kao stvoreni za leto. Brza i jednostavna priprema, voće po želji i izboru, a na vrhu šlag ili sladoled. Vreme pripreme dvadeset minuta do pola sata ako baš sporo lickate da sve izgleda savršeno. Užitak po konzumiranju maksimalan. Mango slobodno zamenite breskvama ili nekim drugim sezonskim voćem koje volite.
Recept je objavljem u majskom Mezze-u.

Sastojci:


Za 4 osobe


500 g očišćenog manga
200 g krem sira
200 ml slatke pavlake
60 g šećera u prahu
150 g integralnog keksa
50 g grubo mlevenih badema
1 kašičica arome vanile

U manjoj činiji mutite krem sir sa šećerom, dok ne posatane gladak i vazdušast, 2-3 minuta. U drugoj većoj posudi umutite slatku pavlaku i vanilu. Sipajte sir u slatku pavlaku i dobro promešajte da se sjedine. Ostavite u frižideru da se smesa hladi. 



Sameljite keks u multipraktiku, a zatim izblendirajte ¾ manga, ostatak iseckajte na manje kockice.
Pripremite 4 veće čaše za serviranje.
Stavite kašiku ili malo više keksa na dno, pospite sa malo mlevenog badema, stavite pire od manga pa smesu od šlaga i sira, ponovite još jednom ili dva puta ako vam je ostalo sastojaka. Zvršite sa smesom slatke pavlake i sira, pospite je sa malo badema, pa rasporedite kockice manga.  Ohladite pre posluživanja.

Recept za štampu

Isprobala Nataša

Pin It Now!

11 comments:

  1. predivna kombinacija, i jako lijepo i dekorativno izgleda. i meni su ovakvi deserti među dražima

    ReplyDelete
  2. odlicno :) obozavam mango, tako da je ovo bas po mom gustu :)

    ReplyDelete
  3. Sanja, ovo je fenomenalno!!! Isprobala sam nekoliko tvojih recepata, odusevljena sam, pa cu sigurno da pravim i ovaj trifle. Odavno trazim neki recept za trifle koji nije previse komplikovan, ovo mi izgleda jako prakticno. Mango obozavam, ovo je kao napisano za mene...

    ReplyDelete
  4. Nikad nisam probala mango ali ovo izgleda odlično. Fotke su savršene

    ReplyDelete
  5. svaki put kada dođem na tvoj blog ostanem bez teksta od lijepih slika, prezentacije i recepata...moram ti izraziti svoje žaljenje što nisam ovoga puta učestvovala u istraživanju tvoga bloga...iz znanih razloga sam ovih mjeseci puno manje kuhala, bila sam prezeuzeta i ....
    pozdravljam te, mila

    ReplyDelete
  6. divno izgleda! da ti kazem da ja do nedavno nisam bila ljubitelj menga.. ali nikako, ono nisam ni miris podnjela.. ne znam zasto.. a neki dan sam smaazala 3 komada odjednom.. tako da cu ovo sigurno isprobati =)))

    ReplyDelete
  7. Sigurno cu isprobati ovaj recept, deluje stavrno privlacno. Fotografije oduzimaju dah, svaka cast!

    ReplyDelete
  8. Sanja, pravila sam dva puta ovaj trifle - prosle godine sa mangom, juce sa breskvama. Trifle je savrsen, malu prednost dajem mangu - pitanje licnog ukusa, a i breskve od juce nisu bas bile zrele i socne, vec prilicno tvrde (takva sorta). Od ove kolicine moze 'ladno da se servira desert za 6 osoba, ili cak 8 - po porcijama iz holandskih restorana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago da ti se svideo recept! Broj osoba koje ces poslužiti zavisi od veličine časša koje izabereš :)

      Delete
    2. Moje case za sladoled su jako velike pa je sve staloo u cetiri. Iducu put cu da sluzim u manjim, za 6 osoba. Ali, sve je pitanje kapaciteta onog koji jede. Moj muz je nakon prve velike case, pitao je li to sve:-) I

      Delete