Razgovori o vremensim prilikama me u načelu užasno nerviraju.
"...jaoo pada kiša!"
"...jaoo što je toplo!"
"..ah taj vetar..."
I tako u nedogled.
Ma otkud sneg u januaru! To nikako ne može da bude. Treba da se proglasi vanredna situacija zbog toga!
Ma dajte.
Zar ne postoji ništa drugo o čemu bi razgovarali? Zar nešto što je konačno i na šta apsolutno ne možete da utičete treba da ima glanu i presudnu reč u vašem životu? Pada sasvim normalna i uobičajena jesenja kiša? Ponesite kišobran, adekvatno se obujte i obucite i nastavite svoje dnevne aktivnosti po planu. Nećete se istopiti, sigurno.
Sada pošto je situacija sa vremenskim prilikama neuobičajena, pošto je poplavljeno pola Evrope i prognoze i dalje najavljuju kišu možete da se nervirate i razgovarate o tome. Pet do deset minuta dnevno. I dalje nije dozvoljeno da vam stvari i prilike na koje ne možete da utičete diktiraju život.
Želite piknik?
Proverite kog dana neće padati kiša, odaberite mesto gde ipak ima nekakvih nadstrešnica, obavezno spakujte i kabanicu i kišobran, ne zaboravite omiljenu knjigu.
I provedite se savršeno upkost ružnom vremenu!
Sastojci:
150 g graška
100 g feta sira
100 g brazilskog oraha
50 ml jogurta
100 g pavlake
1 kašika majoneza
1 čen belog luka
1 kašika maslinovog ulja
½ kašičice sušene nane
So, biber po ukusu
Skuvajte grašak na pari.
Prohladjen grašak, feta sir, orahe, beli luk, maslinovo
ulje, pavlaku i majonez stavite u blender i izmiksirajte. Postepeno dadajte
jogurt do željene gustine. Na kraju dodajte nanu kao i so i biber i kratko izmikirajte. Ostavite u frižideru
najmanje sat vremena.
2 lepinje ( ili 4 manje)
1 kugla mocarele
Nekoliko rotkvica
Lepinjama odsecite vrh, izvadite deo sredine pa namažite
debljim slojem namaza od graška. Mocarelu iskidajte rukama na manje komadiće,
poredjajte deo preko namaza a zaitm dodajte još malo namaza manjom kašičicom pa
stavite još sira, na kraju poredjate kolutove rotvica. Vratite poklopce na
lepinje, spakujte ih u korpu, pored osvežavajućeg pića po izboru i omiljene
knjige koju možete čitati u dvoje i
spremni ste za piknik!
Sjajno napisan uvod... Skroz se slažem sa tobom! :) A ovaj namaz i posebno ove prelepe fotke su me oduševile odmah čim sam ih videla. :)
ReplyDeleteP.S. Kiselo mleko se hladi u frižideru. Danas photo session pa degustacija... :)
Predivne fotke! Uvod, cista desetka! A, namaz deluje bogovski. Pamtim receptic.
ReplyDeleteDa znaš da si u pravu po pitanju vremena. Ništa nam ne odgovara. Kad grune 37 stepeni kad se ovi oblaci raziđu onda će narod da hufće i puhće kako je vrućina i tako u krug. Moja mama ima tu parolu, kiša mi ne može ništa, i aspolutno je u pravu. Mene jedino brinu ove poplave, jer se svi spremaju, države mislim, a mi kao da se ništa ne dešava pa onda ostanemo zatečeni u nebranom grožđu. Elem, namaz je odličan, za svaku preporuku, a slike su najbolje do sada! Ko nije pravio neka proba obavezno, i u duploj dozi!
ReplyDeleteeh, ovo je prava divota!
ReplyDeleteFicou fantástico é mesmo perfeito para um picnic.
ReplyDeletebjs
Super, super izgleda... inače me podseća na čorbe u lepinji, to mnogo volim. Što se tiče price o vremenu ja mislim da se time bave obično dokoni ljudi... sad su moji tata i mama razgovarali preko skajpa I samo da si mogla da čuješ te detalje o strašnom vremenu...btw, kod nas baš kiši:)
ReplyDeleteslike su ti, nemam rijeci =)))
ReplyDeleteZanimljiv namaz i prelepe slike! A uvod potpisujem! :)
ReplyDeleteMnogo-mnogo mi se sviđaju ove slike a i namaz je super ;)
ReplyDeleteSviđa mi se recept, spremam ga.
ReplyDeleteSlike su izvrsne, toliko da sam počela razmišljati o svom jadnom i zanemarenom starom biciklu :)
Mislim da o vremenu pričaju ljudi koji nemaju nekih zajedničkih zanimljivih tema.
Apsolutno se slažem, ali u nama ljudima stalno čuči ono neko nezadovoljstvo. Kad kiša pada ne volimo kišu, kad je hladno ne valja, kad je pretoplo ne valja, nikada nije dobro i rijetko ko će reći, Bože danas je divan dan
ReplyDeleteSnimila sam ga u Mezetluku, samo čekam mladi da stigne pa da isprobam:)
ReplyDelete