Dok moj fotoaparat, zajedno sa mojim dragim, jos uvek istrazuje cari Zapadne Evrope, smrc smrc, ja veceri provodim uz kompjuter i pokusavam da napravim kakav takav red u mojim folderima sa fotografijama...cega sve tu nema...hrcak sam pravi, sve sakupljam i sve cuvam (Pravila sam malo reda i na blogu, ali jos nisam zavrsila pa o tome neki drugi put). Rezultati sredjivanja su sortiranje fotografija za blog, sortiranje skljockanja unaokolo i brisanje, nemilosrdno brisanje...Tek ponesto je prezivelo cistku. Ovaj recept izmedju ostalog. Sos sam pripremala uz pilecu roladu, a fotkala sam ga misleci da ga ubacim u proslo mesecni krug Ajme koliko nas je, ali sam odustala. Ubacujem ga sada da ne bi cameo na kompjuteru doveka.
Sastojci
300 g sampinjona
1 glavica luka
1 beli deo praziluka (ili jedan manji)
2-3 cena belog luka
1/2 veze persuna
1 dl vina
2 dl vode (ili supe)
1 dl pavlake za kuvanje
1.5 kasicica gustina
kocka putera (cca kasika)
so, biber
U dobro zagrejanom velikom tiganju rastopiti puter pa prziti sampinjone isecene na malo deblje listice. Kada se sampinjoni malo isprze, sa obe strane, dodati sve tri vrste luka i prziti jos dva-tri minuta cesto mesajuci. Dodati so, po ukusu. Sipati vino pa dinstati dok ne omeskaju pecurke. U malkoj vodi ili supi razmutiti gustin pa uliti u sampinjone. Pustiti na vatri da pocne da vri, pa nakon dva tri kljuca skinuti sa ringle i pustiti da se ohladi, malko. Umesati pavlaku i dodati sitno naseckan persun i biber.
Verzija za stampu
Predivno izgleda !!
ReplyDeleteZnam točno o čemu pričaš s ovim sakupljanjem svega i svačega po hard diskovima. Imam već toliko giga fotki da više ne znam gdje bi to trajno pohranila, a žao mi je brisati. :)
ReplyDeleteŠampinjone volim, a volim i ovakve umake. :)
Nisam sigurna da mi je prošao prethodni komentar o sosu koji bi pasao uz one piroške za gablec. :)
ReplyDeleteA što se tiče pospremanja, kad te već tako krenulo, ajde svrati i kod mene napraviti reda! Dobro bi mi došlo! :)
Prekrasno izgleda slažem se sa Jovanom!
ReplyDeleteŽelim ti ugodne blagdane i Sretnu Novu godinu!
Veliki pozdrav, Zondra Art
meni bi pasao i s tjesteninom ;)) jako fino!
ReplyDeletenadam se da će tvoj fotić donijeti puno lijepih slika za odužiti se :)
ja barem jednom mjesečno "uvodim red", no nemam srca sve viškove brisat...
@ Andrea i Tadeja u zamenu za obilazak Zagreba i kafu sredicu vam sve fotke i failove....
ReplyDeleteMoze ovaj sos uz svasta,
Srecni praznici svima!!!