Jedno sasvim obicno jelo koje i uprkost tome brzo nestane u nasoj kuci...Najlepse je u prolece kada ima mladih krompira i graska i kada su sargarepe meke i slatke....
Sastojci:
2 glavice luka
2 veca mlada luka
2 batak+karabatk (oko 600g)
3 sargarepe
500 g mladog kropira
600 g graska
3 dl soka od paradajza
lisce persuna za posipanje
biober, so i vegeta
Obe vrste luka iseckati na kockice, batkove razdvojiti pa sve to staviti u serpu i dinstati dok luk ne omeksa, zatim dodati sargrepu isecenu na kolutove i grasak pa dinstati jos koji minut. Nakon toga staviti krompir pa sipati pardajz i vode do 2/3 serpe ili malo vise, ako je paradajz jako kiseo dodati kasicicu secera. Staviti so i vegetu po ukusu, pa kuvati jedno 45 min ili duze.Na kraju pobiberiti i posuti sitno seckanim persunom.
Isprobala Gaga
Verzija za stampu
No comments:
Post a Comment