Nakupili su mi se recepti a ja nikako da sednem da sve to lepo upakujem i stavim ovde....uvek bi mi nesto drugo iskrslo. Posle nekog vremena sam shvatila da izbegavam pisanje postova i zapitala sam se zasto. Odgovor je da nisam bas najzadovoljnija kvalitetom svojih fotografija i izuzetno mi je tesko da odredim tacne kolicine sastojaka posto sam od onih koji kuvaju otprilike i po osecaju...
No trudim se....
Evo ga
2 bataka sa karabatkom
2 krilca
1 i 1/2 crvenog grejpa
sok jedne polovine limuna
2 kaiscice sarenog bibera
1 kasicica meda
1 kasicica smedjeg secera
So i vegeta
Iscediti jedan grejp i pola limuna pa sok sipati u vecu posudu, zatim dodati med i secer i mesati dok se ne rastope. Usitniti sareni biber (ne samleti) pa ga utrljati u meso zajedno sa solju, tako pripremljeno meso staviti u posudu sa sokom od grejpa i ostaviti u frizider na sat dva da odstoji. Nakon toga ocediti meso i zapeci u tiganju na malo ulja pa dodati sok i dinstati jos dvadesetak minuta. Ako je potrebno pre sluzenja zgusnuiti
preliv sa malo gustina.
Fotografije radjene u jesen 2011
Isprobala Branka
Verzija za stampu
No comments:
Post a Comment