Sa prvim zalogajem ove salate (ako je salata, moze biti i predjelo ili vecera ako mene pitate) vratila sam se dvadesetak godina u proslost, u magicno detinstvo. Secate se sardina u povrcu? Pa to je taj ukus, iako sam sigurna da su sastojci drugaciji......
Sastojci:
1 srednja glavica crnog luka
3 cena belog luka
100 g kukuruza secerca (smrznutog)
100 g sargarepe
1 konzerva crvenog pasulja (400 g)
1 konzerva tunjevine
100 g kornisona
50 g zelenih maslina bez kostica
2 dl pasiranog paradajz soka (da bude gust)
1 dl vode
1 kasicica tabasko sosa
So, biber
Sitno iseckan crni luk i cesnjak izdinstati na malo ulja, za to vreme kukuruz i sargarepu isecenu na kockice skuvati u slanoj vodi. Izdinstanom luku dodati paradajz, vodu i ocedjen pasulj, kuvati desetak minuta dok se ne zgusne, pred kraj dodati sargarepu i kukuruz pa kuvati jos koji minut. Dobro ohladiti pa umesati ocedjenu tunjevinu i sitno naseckane masline i kornisone. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ostaviti u frizideru da se dobro ohladi. Sluziti kao salatu ili kao predjelo uz prepecen hleb....moj je bio bas prepecen al ga takvog i volim...
Isprobale Maja, Sanja9
Verzija za stampu
No comments:
Post a Comment