June 16, 2019

Tapas:Ćufte


Muči me trenutno onaj neki čudan osećaj ne pripadanja koji se javlja kada posle dužeg izbivanja opet dođete kući.... Znate na šta mislim?
I umesto da spremam i bavim se tim nekim stvarima ću da idem da naberem zovu i da pravim sok -sirup😀
A sutra ću konačno ponovo na posao pa onda dalje sa uobičajenim obavezama i onaj osjećaj ne pripadanja će da nestane, garantovano.....
Za jedan pravi letnji parti recept čitajte dalje.



Tapas
Španske ćufte
250 g junećeg mlevenog mesa
1 sveža kobasica (150-200 g)
2 tanke šnite dimljene slanine
1 kriška starog tosta
2-3 kašike pavlake za kuvanje
1 jaje
1 čen belog luka
1/2  kašike seckaniog peršuna
so i biber
brašno
sos
1 mali luk
1 čen belog luka
1 manja šargarepa
1  konzerva pelata
malo šećera
so i biber
po potrebi malo gustina
U seckalici usitnite luk, slaninu, peršun i beli luk. Ne previše sitno.Hleb prelite sa pavlakom za kuvanje i ostavite da malo odstoji. U veću posudu stavite meso i kobasicu, dodajte iseckane sastojke, jaje i hleb. Na kraju stavite začine prema svom ukusu. Dopbro izmešajte sve da se sjedini pa formirajte sasvim male ćuftice. Uvaljajte ćufte u brašno pa ih pržite u tiganju dok ne porumene sa svih strana. Smanjite ringlu i polako pržite da unutra ne bi ostale žive.
Za sos
Iseckajte i beli i crni luk sitno. Na malo maslinovog ulja propržite crni luk na samom kraju dodajte beli. Kratko propržite pa sklonite sa vatre. Dodajte rendanu šargarepu pa još malo prodinstaje. Zatim dodajte pelat i 1 dl vode. Kuvajte dok se sos ne ukuva. Po potrebi možete  dodati još vode ili sa malo vbode i gustina zgusnuti sos ako je redak. Pred kraj dodajte ćuftice u sos i kuvajte sve zajdno još 5 minuta.


Pin It Now!

1 comment: