October 7, 2016

Bakwell (tart) mafini






Žmurim. Osetim opojan miris badema i malina i sveže pečenog peciva. Automatski zamišljam sebe u ogromnoj toploj kuhinji Gospođe Patmor. Pijemo čaj i jedemo ove mafine. Ukusniji su nego što sam očekivala. Bademi se baš fino osete i daju potpuno drugačiji strukturu i ukus mafinima, maline se savršeno uklapaju. Usput planiramo šta ćemo spermati za sledeći piknik koji organizje Grofica od Granthama.....

 ---------------------------------------------------------------------------------------

Bakwell mafini



Sastojci:

150 g brašna
150 g braon šećera
150 g mlevenih badema
125 g putera
3 jaja
250 g malina
1 vanil burbon šećer
1 kašičica praška za pecivo
listići badema
šećer u prahu

Penasto umutiti šećer, vanil šećer, jaja i rastopljeni puter. Dodati brašno, prašak za pecivo  i mlevene bademe, promešati špatulom. Dodati i maline pa lagano promešati. U kalup za mafine staviti papirne korpice, rasporediti smesu pa preko staviti listiće badema. Peći u ugrejanoj rerni na  180 ˚C oko 30 minuta. Čačkalicom proveriti da li su mafini pečeni. Ako su pečeni izvaditi ih iz rerne i ostaviti ih da se ohlade na sobnoj temperaturi. Pre posluživanja posuti mafine šećerom u prahu.



Pin It Now!

1 comment:

  1. Jako volim ovakve fine, jednostavne i brze recepte za ono nešto slatko.

    ReplyDelete