Šaljem ovaj recept Dilajli kao ulaznicu za ovomesečni krug Ajme, koliko nas je...
800 g svinjskih rebara
2 kašičice krupno melvenog crnog bibera
Naribana korica jedne mandarine
So
Marinada:
100 ml cedjenog soka od mandarine sa pulpom
1 kašičica senfa
2 kašičice žutog šećera
1 kašičica meda
Sok ½ limuna
½ kašičice ljute paprike
Sos od mandarina sa šafranom
Sok preostao da pečenja
70 ml cedjenog soka od mandarina sa pulpom
1 kašika soka od limuna
2 kašičice žutog šećera
1 kašičica gustina
1 kašičica naribane kore mandarine
Na vrh noža šafrana
Sve sastojke za marinadu staviti u manju činiju i umutiti viljuškom, da se ujednače i sjedine. Meso dobro posoliti sa svih starana pa ga staviti u pliću posudu tako da mi deo sa kostima bude sa gornje strane. Premazati ga i preliti marinadom. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći. Izvaditi meso iz marinade pa ga posuti biberom i korom mandarine. Preostalu marinadu sipati u posudu za pečenje, po potrebi doliti malo vode da tečnost prekrije dno posude. Staviti rešetku za pečenje pa meso. Peći na 220 stepeni sat i po, dok ne primi lepu boju.
Kada je meso gotovo staviti ga sastrane da se malo prohladi pre sečenja.
U manju šerpicu procediti sok preostao od pečenja, pa odliti višak masnoće. Dodati ostale sastojke za sos pa prokuvati na tihoj vatri. Kuvati dok se sos ne zgusne. Meso iseći na manje komade i poslužiti uz sos.
Vezija za štampu
Vezija za štampu
Ovo taaaako dobro izgleda!
ReplyDeleteovo je fantastično! meni se čini da je taj šafran totalno raznolik začin i dobro paše u slanom i u slatkom. Promaknuo mi recept za ovaj sos, odličan je!
ReplyDeleteInjaooo:) Postala rebarca ..luksuzna;) Salim se.Obozavam ih .Izglodjem sev ali bas sve.Odlicno:)
ReplyDeleteOriginalno i sigurna sam predivno! Sad me baš zanima kombinacija šafrana i mandarina :)
ReplyDeleteVeć dugo tražim za svinjska rebarca neki dobar i orignalan recept, a mislim da je to baš taj. Odlično.
ReplyDeleteDivno, divno. Posebno mi se sviđa marinada i bilježim je. U našoj familiji kćer i muž jako vole rebarca. Ona bi sigurno išla s ovom slatkasto-slanom verzijom, ali za njega nisam sigurna:) U svakom slućaju, odlično.
ReplyDeleteNisam probala jer moji nisu za tu verziju..moram priznati da jako lijpo izgleda !!
ReplyDeleteOdlično odrađena domaća zadaća.
ReplyDeleteSanja, ja bi ovo tako slasno pojela. Liči na istočnjačke varijante i ne sumnjam da je savršeno. Moj suprug ne voli kad mu se brkam u rebarca. Tu ne smem dodati nikakve začine za koje nije čuo i koji nisu klasični, so, biber mast i to je to, ali pošto ovo može i sa drugim mesom onda se može primeniti i kod nas.
ReplyDeleteDivan recept pun okusa i mirisa ,prava ulaznica.
ReplyDeleteHvala.
Kako samo ovo ukusno i sočno izgleda! Sjajan ti je receptić!
ReplyDeleteLijep pozdrav draga!:)
Ovo je odlicno! Jako zanimljiva kombinacija, ali verujem da bi mi se dopala... :)
ReplyDeleteOvo je nešto baš po mom ukusu ;). pre neki dan sam pravila rebarca, po drugačijem receptu doduše, i moji su bili oduševljeni tako da mislim da bih i ova smazali u dahu :)
ReplyDeletePoz...
Predivno izgleda! Odličan je recept i sigurno ću ga isprobati. Btw. jako mi se dopadaju tanjiri :)
ReplyDeleteOvo mi se jako sviđa!
ReplyDeletegoogle 1635
ReplyDeletegoogle 1636
google 1637
google 1638
google 1639