Corbe su moja strast i ljubav. Ova mi je najomiljenija:
Sastojci:
Za oko 6 osoba
400 g sampinjona
300 g juneceg mesa + neka koska, ako je moguce
glavica crnog luka, veca
beli deo prazilika, srednje velicine
2 vece sargarepe
2 koren persuna i lisce za dekoraciju
2 dl kisele pavlake
1 zumance
vegeta, so i biber
prstohvat susene majcine dusice
Meso iseckati na male, male kockice ili trakice, po zelji, sampinjone oprati i iseci na listice, luk i praziluk uobicajeno usitniti, a sargarepu i persun iseci na kocke. U vecem loncu zagrejati ulje pa meso ispeci sa jendne strane, zatim dodati crni luk i praziluk prziti ih kratko, pa staviti sampinjone, sve zajedno dinstati na tisoj vatri desetak minuta, onda dodati kockice sargarepe i presuna pa dinstati jos, dok sve ne omeksa. Posle toga naliti vodom, do oko 2/3 lonca, dodati so i vegetu po ukusu pa prstohvat majcine dusice i kuvati oko 45 min. Ostaviti 5 min da se prohladi. Razmutiti pavlaku i zumance u ciniji u kojoj cemo posluziti corbu, uz stalno mesanje polako nalivati iz lonca. Na kraju staviti sveze samleven biber i sitno naseckano persun lisce.
Posluziti....
Verzija za stampu
No comments:
Post a Comment