Odličan spoj karmelizovanih arguma i laganog krema. Osvežavajući i lagan dezert, kao završnica nekog finog ručka. Iskoristite priliku dok su naradže još uvek u sezoni!
Ovaj recept kao i još neke na temu arguma možete pronaći u martovskom broju časopisa Mezze.
Pin It Now!
Ovaj recept kao i još neke na temu arguma možete pronaći u martovskom broju časopisa Mezze.
Sastojci:
Za 6 keramičkih
činijica
250 ml slatke pavlake
250 ml mleka,
punomasnog
100 g šećera
ribana kora 1 narandže
sok jedne manje
narandže, oko 5 kašika
1 kašičica ekstakta
vanile
želatin
3 narandže
120 g žutog šećera
sok jedne narandže
1/3 kašičice cimeta
Želatin prelite sa
sokom od narandže i ostavite da nabubri.
U manjoj šerpici
pomešajte slatku pavlaku i mleko, dodajte šećer, rendanu koricu narandže i
ekstrakt vanile. Stavite na ringlu i pustite da proključa. Sklonite sa ringle i
ostavite minut-dva da se ohladi pa onda umešajte želatin. Mešajte dok se sav
želatin ne otopi. Rasporedite smesu u keramičke posude pa ih pokrite streč
folijom. Ostavite ih u frižideru na namanje 4 sata ili najbolje da prenoće.
Oljuštite narandže kao
što se ljušti ananas, pa ih isecite na kolutove, ne previše tanke.
U dublji tiganj
stavite šećer, sok od narandže i cimet.
Putite da proključa, smanjite ringlu pa dodajte kolutove narandže. Kuvate dok
se sos ne zgusne i kolutovi narandže lepo ne karmelizuju, oko 10-15 minuta. Ostavite
sa strane da se ohladi.
Izvadite posude sa
panna cottom iz frižidera i skinite foliju, svaku uronite u vruću vodu do 2/3
činije i ostavite oko minut. Poklopite činiju sa tanjirićem i prevrnite je,
pažljivo skinite činiju. Na svaku panna cottu stavite kolutove narandže i
prelite sa malo soka.
Recept za štampu
Recept za štampu
Jako jako fino izgleda!
ReplyDeletedivota od deserta!
ReplyDeleteMnogo lepo i jednostavno, tj. ekonomično. Super je zaglavlje, i širina mi je ok.
ReplyDeleteHvala Jelena, jako mi je drago što si se setila da pogledaš :*
Deletekrasno izgleda :) i znam da je odlicno jer sam slicnu radila :)
ReplyDeletePrelijepo izgleda :)
ReplyDelete