Strašno kasnim sa objavom ovog posta, koji je trebao da bude objavljen 30 septembra u prošlom krugu Kuvarijacija, kada smo isprobavali Maxvidin recept za ovaj hleb. Hleb sam uredno i na vreme pravila, fotografisala i odmah pojela, skoro ceo. Progledala sam sebi kroz prste jer sam bila pred porodjajem...i sada bih ga rado jela ali nikako da se stvarno uselim u kuhinju. No, biće vremena.
Recept svakako preporučujem.
I da se osvrnem samo jako kratko na prošli post i novog člana naše porodice.
Čekala sam svoju bebu i ovog puta, ne baš famoznih jedanaest dana, ali šest podjednako napornih i dugih :)
Sada to već polako pada u zaborav i ostaće samo anegdota o mojim čekanjima da bebe konačno požele da ugledaju svet....
U medjuvremenu jedemo, spavamo i rastemo skoro naočigled.
Sastojci:
400 g brašna
80 ml mleka, punomasnog
60 ml vode
30 g šećera
2 jaja
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica ekstrakta vanile
fil:
200 g šećera
60 g putera
2 kašičice cimeta
1 burbon vanilin šećer
Pomešajte 2/3 brašna, šećer, so i suvi kvasac. U šerpici otopite puter sa mlekom, zatim sklonite sa ringle i dodajte vodu i vanilin ekstrakt.Ostavite minut-dva pa sipajte u činiju sa suvim sastojcima. Umutite testo mikserom sa spiralnim nastavcima. Kada se testo poveže dodajte jaja i preostalo brašno. Premažite testo uljem, prekrite činiju plastičnom folijom i ostavite 1 sat na toplom mestu.
Radnu površinu pospite brašnom pa stavite testo na nju, dodatno još malo i testo posuti brašnom. Razvucite u pravougaonik debljine pola centimetra. Obložite modlu za hleb pek papirom.
U šerpici otopite putrer i pustite ga da potamni, pa razmažite četkicom po testu. Pospite šećerom pomešanim sa cimetom i vanilin šećerom. Isecite uzduž testo na 6 traka i naslažite ih jedne na druge, zatim tu veliku traku isecite na 6 manjih pravougaonika. Složite testo u kalup za hleb i ostavite još pola sata da narasta. Zagrejte rernu na 180 °C, pecite hleb pola sata.
Vodite računa da hleb bude zaista pečen i unutra pošto gornja korica brzo potamni, a sredina nije još pečena.
Recept svakako preporučujem.
I da se osvrnem samo jako kratko na prošli post i novog člana naše porodice.
Čekala sam svoju bebu i ovog puta, ne baš famoznih jedanaest dana, ali šest podjednako napornih i dugih :)
Sada to već polako pada u zaborav i ostaće samo anegdota o mojim čekanjima da bebe konačno požele da ugledaju svet....
U medjuvremenu jedemo, spavamo i rastemo skoro naočigled.
Sastojci:
400 g brašna
80 ml mleka, punomasnog
60 ml vode
30 g šećera
2 jaja
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica ekstrakta vanile
fil:
200 g šećera
60 g putera
2 kašičice cimeta
1 burbon vanilin šećer
Pomešajte 2/3 brašna, šećer, so i suvi kvasac. U šerpici otopite puter sa mlekom, zatim sklonite sa ringle i dodajte vodu i vanilin ekstrakt.Ostavite minut-dva pa sipajte u činiju sa suvim sastojcima. Umutite testo mikserom sa spiralnim nastavcima. Kada se testo poveže dodajte jaja i preostalo brašno. Premažite testo uljem, prekrite činiju plastičnom folijom i ostavite 1 sat na toplom mestu.
Radnu površinu pospite brašnom pa stavite testo na nju, dodatno još malo i testo posuti brašnom. Razvucite u pravougaonik debljine pola centimetra. Obložite modlu za hleb pek papirom.
U šerpici otopite putrer i pustite ga da potamni, pa razmažite četkicom po testu. Pospite šećerom pomešanim sa cimetom i vanilin šećerom. Isecite uzduž testo na 6 traka i naslažite ih jedne na druge, zatim tu veliku traku isecite na 6 manjih pravougaonika. Složite testo u kalup za hleb i ostavite još pola sata da narasta. Zagrejte rernu na 180 °C, pecite hleb pola sata.
Vodite računa da hleb bude zaista pečen i unutra pošto gornja korica brzo potamni, a sredina nije još pečena.
Esse pão ficou fantástico eu adoro o sabor a canela.
ReplyDeletebjs
Čestitke na prinovi. Kruh odlično izgleda!
ReplyDeleteHvala!
DeleteČestitam, beba je preslatka!
ReplyDeleteHvala puno!
DeleteKao prvo - veliki pozdrav za malog slatkisa! Da nam poraste veliki, zdrav, veseo, nasmejan i dobar!!! :)
ReplyDeleteKao drugo - divne fotke!
Hvala, draga na lepi, zeljama :)
DeleteDiiiiiivno Sanja!!!
ReplyDeleteKako si mi ulepšala dan:)
Hleb je divan al gospodin ili gospođica ga je potpuno zasenio/la:):):)
Želim puuuuno ljubavi i zdravlja novom članu i tvojoj novoj inspiraciji:)
Uživajte!
Hvala Nevena...
DeleteGospodin je.... :)
Hej....!!!!!
ReplyDeletenaravno da je hleb divan, ali nisi valjda mislila da smo mi ovde samo zbog hleba...?!
Kako se zove prinova...?
Vidim odnosno citam da spava....to je od svega najvaznije !!!
Zove se Aleksa :)
DeleteHvala na lepim zeljama i cestitkama....
Naravno...stize cestitka iz Rima !
ReplyDeletePa kako da komentiram kruh (koji je prekrasan) kad je ovako slatka beba na slici?!? :D Želim vam sretan i dug život s puno ovako finih slastica :)
ReplyDeleteHljeb je super ali bebac je ovdje glavna vijest, još obučen u neutralnu bež boju da ne znamo da li je bato ili seka. Čestitam, bebica je preslatka.
ReplyDeleteMica mala! :) Ljubim vas!!!
ReplyDeleteDivno Sanja,bebica ti je ipak najslađa poslastica,sve čestitke..a ovaj kruh me dobio na prvu,predivan je:)
ReplyDeleteBila sam sa Majom na kafi kada si joj se javila iz porodilišta sa lepim vestima. Čestitam, draga, momak je pravi delija (beše dečko, je l' da?) Kako se zove? Neka je živ i zdrav i da sa njim vidiš sve sreće sveta!
ReplyDeleteO receptima ćemo drugi put, sada nam je on najbitniji!
Hvala vam svima na lepim zeljama i cestitkama!
ReplyDeleteBas ste me raznezile :)
Još jednom da vam čestitam i poželim svako dobro... presladak je :)
ReplyDeletebeba je preslatka, čestitam
ReplyDeletea kruh, e i ja sam kasnila sa objavom pa je na kraju nisam ni stavila, valjda hoču kad stignem
Čestitke i od mene! Beba je pravi mali slatkiš! Jedva čekam da i sama budem mama :)
ReplyDeleteJuhuuu, čestitke, kako lepa beba :)!
ReplyDeleteAleksa je presladak, sve čestitke od srca. :)
ReplyDelete...ajmeeee bebica, odmah sam se rastopila...prekrasan dečko...šaljem tople želje i puno ljubavi od sveg srca...:)) ...a kruh...ma kruh je divan...čim je cimet sastojak znam da će biti jedan od mojih favorita... lijep pozdrav... :)
ReplyDelete