Pinterest je još jedno mesto na netu za gubljenje vremena. Ali kakvo... U potrazi za lepim ( fotografije, fantastična mesta, knjige, uredjenje kuće i naravno nezaobilazna hrana) svakog dana provedem tamo dvadesetak minuta ili više. Blejanje u časopise i fotografije svega i svačega me je oduvek opuštalo, a naručito mi prija sada kada sam već u podmakloj trudnoći. Znate kako su trudnice blesave...
Takvo jedno ubijanje vremena me odvelo do ovog recepta, i kada zaista nisam mogla više da odolim tim silnim kalorijama napravila sam ih.
A planiram ponovo da ih pravim i kao posluženje za Tein rodjendan. Jednostavno je, brzo gotovo, izdašno i iznad svega ukusno....
Ako vas paljenje rerne brine, jednostavno izadjite iz kuhinje dok se peče i kada izvadite brodiće iz rerne pojedite ih pred televizorom uz omiljen film, ispod klime...
Sastojci:
4 puter kifle (ili slične)
120 g sudžuka
5 jaja
100 ml pavlake
150 g trapista
2 mlada luka
1 ravna kašičica tucane aleve paprike
so, biber
Kiflama pažljivo odsecite gornji deo i izdubite sredinu tako da formiraju brodiće, sredinu jedne kifle sačuvajte.
U veću činiju razbite jaja i umutite ih žicom. Dodajte pavlaku, sitno isečen sudžuk, sitno iseckan mladi luk, pavlaku, sitno iskidanu sredinu jedne kifle i začine. Na kraju umešajte narendan sir.
Napunite brodiće smesom.
Pecite u unapred ugrejanoj rerni na 180 °C 20-25 minuta ili dok lepo ne porumene.
trenutno ne stignem, ali sam se na samom početku jako navukla na pinterest :)
ReplyDeleteKrasan je ovaj recept!
Moracu da vidim sta je taj pinterest...ali, za sada sam jos uvek u fazi jako lepo izgledaju ove kifle...moja mama je tako nesto slicno pravila kada sam ja bila mala (pre nekih 400 godina...!...taman fino kada nemas volje da nesto mnogo spremas za veceeru a u planu je neki film na televiziji...
ReplyDeleteJa sam toliko new entry da nisam ni znala da si u trudnoci, a kamoli u odmakloj...!
Pozdrav
Sve dobre stvari su već odavno izmišljene pa i ovi sendviči, bar ja tako mislim.
DeletePozdrav :)
naravno..uvek mi skacu ova slova...
ReplyDeleteFali sledece: za sada sam jos uvek u fazi blog-drogiranja...jako lepo.....
Prekrasno, ovo se mora isprobati. Slike su fantasticne. Pinterest koristim puno i obozavam samo gledati.
ReplyDeleteJao, Sanjči, kako ovo lepo izgleda. Nikada nisam pravila, ali znam da bi moj tinejdžer limitiranog nepceta ovo voleo. A na sudžuk - doslovno mi je krenula voda na usta....
ReplyDeleteSigurna sam da bi jedan prosečan tinejdžer mogao da živi na ovako nečemu....
DeleteA sudžuk, zaista tera vodu na usta...
Pozdrav :)
Sigurna sam da je ukusno, ali fotke su... ODLIČNE!
ReplyDeleteHvala Majo!
DeleteFino, fino, ali baš nije za ispred TV-a jer onda se uskoro nabuba barem 10 kg:))
ReplyDeleteDadada te kile lako se nabubaju a posle....
DeleteJoooj kako volim ovakve tople " sendviće" ..fotke poput profesionalca! Odlične!
ReplyDeleteHvala Nado, drago mi je da ti se dopadaju fotke.
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteBas lepo... ipak najlepsi je sudzuk... izgleda ko cajna kobasica, ali sigurno je bolje. Inace sto se tice Pinteresta, kvalitet recepata i ideja je jako pao... na pocetku je bilo bas cool, valjda zbog manje ljudi, a sad je bas onako, prosecan.
ReplyDeleteNa Piterestu pratim samo odredjen broj ljudi i ono što stavljaju, a tamo gde je baš sve i ne gledam mnogo, tako da je to isfiltrirano. A tamo ko i svugde, masa je masa i tu nema pomoći.
DeleteSudžuk je pravi i odličan je. Ja sam inače ljubitelj čajni i tog tipa kobaja, mada ih izbegavam, u poslednje vreme :)
Draga moja, ovo je fenomenalno, fotke su me odusevile kad sam ih videla, a evo tu je sada i recept (vec zabelezen za sto skoriju probu;). A cestitam ti i na lepim novostima, pa ja nisam uopste znala...:))))kiss
ReplyDeleteHvala Lana
DeleteKiss
Do pre dve godine, kad je moja kuhinja u pitanju ja sam bila zena sendvic! Sve vrste, topli, hladni, riblji, kobasice, studentski. Uvek me nerviralo kad sendvic nije dovoljno socan, pa bacim pola istog jer ima viska hleba u odnosu na fil, (ko oni na pumpama), a i vecinom po pekarama, al jos vise me izludjuje je od nekakvih sastojaka koji ne mogu da se pregrizu kako valja, pa se sve povuce, i pola sendvica padne srusi se paradjaz i ono nepotrebno bezukusno lisce. Ovo sto se mene tice izgleda potpuno smisleno i naravno pridruzujem se cestitkama!
ReplyDeleteNisam baš neki sendvič tip ali potpuno razumem sve mane koje si im nabrojala, ovi su stvarno sočni i kompaktni, a i prilagodljivi ukusu....
DeleteHvala :)
Draga moja trudnice (svako dobro ti želim) ovo mi izgleda fenomenalno!
ReplyDeleteHvala Olja!
DeleteIzgledaju odlično a i ukusni su, a mislim da bi i neko povrće lepo ušetalo u ove brodiće...paprika, recimo.
Čamčići su odlični, mnogo mi se dopadaju. :)
ReplyDelete:)
Deleteuf uf, bejžim od pinteresta jer sam već ozbiljno ovisna !!
ReplyDeleteali baš si zgodnu ideju dobila, super su ti barčice
Hvala!
DeleteMi smo ovo upravo večerali, naravno, malo prilagođeno stanju u frižideru, odlično je!
ReplyDeleteHvala za isprobavanje i javljanje utisaka.
DeleteRecepti koji mogu da se prilagode stanju u frižideru su mi omiljeni a ovaj je idealan za to...
odlicno izgleda!! pinterest jos uvijek gledam iz daleka, iovako previse visim na netu....
ReplyDeleteHi, dear... samo da ti javim da su brodici isprobani, punila sam ih sa suvim mesom (umesto sudzukom) i mogu ti reci da su vrlo fini i zasitni, pravicemo ih ponovo.:))
ReplyDeletePrekrasno izdledaju:).
ReplyDelete