tag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post3831107556604763379..comments2024-03-28T08:47:46.794+01:00Comments on Knjiški Moljac u špajzu: Rabarbara frangipane tart Sanja Manasijevichttp://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-7236770134138162652015-10-10T00:04:20.528+02:002015-10-10T00:04:20.528+02:00Sanja, izvinjavam se za "Milica", kucala...Sanja, izvinjavam se za "Milica", kucala sam Moljac ali je spell checker prebacio u ime...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-39047911213662744192015-10-09T23:46:41.985+02:002015-10-09T23:46:41.985+02:00Ah, i naravno:
Divan vam je blog!Ah, i naravno:<br />Divan vam je blog!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-74009927141849023602015-10-09T23:43:59.769+02:002015-10-09T23:43:59.769+02:00Slučajno sam se našla na ovom blogu, i to na recep...Slučajno sam se našla na ovom blogu, i to na receptima sa rabarbarom, a pošto zivim u zemlji u kojoj je rabarbara uobičajena biljka, možda mogu da pomognem sa par saveta:<br />Za uzgoj je ključno da je zemlja dobro nadjubrena, duboko, i stalno, kao i da je biljka izložena suncu, da nema korova, da je vlažna ali da se voda drenira...stajsko đubrivo je najbolje<br />Što se recepata tiče, rhubarb crumble je fantazija, sigurno ima pregršt recepata na internetu od kojih možete da krenete sa eksperimentom, rhubarb fool je brz, jednostavan i takodje super<br />Moj muž je odrastao na dezertu od rhubarb 'džema' i žutog krema (oko 1kg rabarbare se prokuva sa 200-300gr šećera, količine su više od oka u praksi cirka 1:1/3, malo vode da provri pa jos dokuvati na tihoj vatri, oko 10-15min sve zajedno) a onda se 'dzem', koji je dosta tečan, pomeša sa žutim kremom od jaja (custard). Obe komponente mogu da budu tople ili hladne, ali mislim da je najlepše kada je jedna hladna a druga topla.<br />I konačno, Milice, mislim da bi taj džem mogao da ide i uz pirinač umesto želatina od borovnica...<br />Srdačno,<br />Slučajna prolaznicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-10857969878617546732015-05-22T07:37:33.775+02:002015-05-22T07:37:33.775+02:00Hvala puno! Nadam se da ćeš je pronaći uskoro....Hvala puno! Nadam se da ćeš je pronaći uskoro....Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-82435313661422965632015-05-22T07:36:50.045+02:002015-05-22T07:36:50.045+02:00Hvala Lana :*Hvala Lana :*Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-10841025351765501892015-05-22T07:36:28.991+02:002015-05-22T07:36:28.991+02:00:*:*Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-92049744941922637792015-05-22T07:36:18.318+02:002015-05-22T07:36:18.318+02:00Hvala Milikice. Sigurna sam da ćeš uspeti da prona...Hvala Milikice. Sigurna sam da ćeš uspeti da pronadješ šta je ključno da bi rabarbara bolje uspevala u tvojoj bašti....Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-33622352355627802562015-05-22T07:35:03.805+02:002015-05-22T07:35:03.805+02:00Hvala Milia!
Žao mi je što ne možeš da nadješ rab...Hvala Milia! <br />Žao mi je što ne možeš da nadješ rabarbaru, valjda će se uskoro pojaviti i u Srbiji. <br />Smesa je super i preporučujem da je probaš i sa nekim drugim voćem, breskve ili kajsije sigurno savršeno idu uz nju :)Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-32636239137732025792015-05-21T21:03:04.519+02:002015-05-21T21:03:04.519+02:00Prošle godine sam prvi put probala rabarbaru i bil...Prošle godine sam prvi put probala rabarbaru i bila mi je baš super, ove godine nisam baš nigdje vidjela tako da ništa od recepata. Fotke su predivne, prave proljetne!prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-32087433656054310182015-05-16T19:52:56.482+02:002015-05-16T19:52:56.482+02:00Prave prolecne fotkice, divne bas kao i receptic!:...Prave prolecne fotkice, divne bas kao i receptic!:))))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-81453199814438475502015-05-16T18:46:25.371+02:002015-05-16T18:46:25.371+02:00I ja sam hipnotisana fotkama, to sam morala da jav...I ja sam hipnotisana fotkama, to sam morala da javim <b>odmah</b>, a sad idem da čitam post :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-44615068268363138092015-05-16T00:04:51.389+02:002015-05-16T00:04:51.389+02:00Ove slike su ti tako dobre!!! Ne mogu ih prestati ...Ove slike su ti tako dobre!!! Ne mogu ih prestati gledati... :) I ja sam ljubitelj rabarbare i žao mi je što ova naša u bašti nije dovoljno bujna :). Moram pročitati sve što nađem o uzgoju rabarbare jer nam se baš jako dopala... Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-66436868127897375672015-05-15T13:06:29.697+02:002015-05-15T13:06:29.697+02:00Fotke su mi prePredivne, potpuno sezonske ♥ Ja nik...Fotke su mi prePredivne, potpuno sezonske ♥ Ja nikako da naletim na rabarbaru a baš imam želju da je probam. Zaintrigirala me i frangipan smesa, potpuno mi je jasno zašto si oduševljena ☺Milin Kuvarhttp://www.milinkuvar.comnoreply@blogger.com