tag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post3282270802966045837..comments2024-03-28T08:47:46.794+01:00Comments on Knjiški Moljac u špajzu: Nasuvo s' makomSanja Manasijevichttp://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-85954805013078956102018-08-06T21:37:59.235+02:002018-08-06T21:37:59.235+02:00Ja sam pronašao (izmislio) drugu varijantu za reza...Ja sam pronašao (izmislio) drugu varijantu za rezance sa sa makom, <br /><br />Kupite jedno pakovanje širokih rezanaca i skuvate po uputstvi, ali treba dodadi prstohvat soli. Ocedite, prelijete hladnom vodom, ostavite ih u cediljki. <br /><br />U dubokom tiganju malo propžiti mak na ravnoj kašiki domaće masti. Kad je mak (na kratko) propržen, dodati mleka toliko da ga mak upije i sačekati da provri, uz povremeno mešannje. Kada sve počne da vri, može se o potrebi dodati još mleka (biće sočnije!) dodati šećera po ukusu, jedan vanil šećer, još malo promešati i skinuti mak sa ringle. <br /><br />Rezance iz cediljke sipati u posudu u kojoj če se jelo služiti, sipati na njega vreli mak iz tiganja,dobro izmešato, i odmah služiti. (tiganj možete "oprati" sa rezancima, tako da ništa ne oded upropas'!)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02471739562708338759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-72962763906829194022013-06-27T10:48:32.856+02:002013-06-27T10:48:32.856+02:00Trebaju li mak i griz da se sa mlijekom skuvaju?Trebaju li mak i griz da se sa mlijekom skuvaju?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-41435970759989887962013-03-19T19:56:49.369+01:002013-03-19T19:56:49.369+01:00Bas sam pre neki dan pricala sa mojima kako nasa b...Bas sam pre neki dan pricala sa mojima kako nasa baka (inace iz Vojvodine) nekako nije imala obicaj ovo da nam pravi, ali je nasuvo sa krompirom zato bilo moje omiljeno jelo. Tako da je ova divna slatka verzija meni dugo bila nesto sto tamo neki jedu.. Ali, obozavam je, i zaista je lako napraviti ovo jelo... Ili si ti to ucinila toliko jednostavnim i primamljivim? :)sashkonelahttps://www.blogger.com/profile/15729125105087740825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-34070446470158899832013-03-14T22:32:45.896+01:002013-03-14T22:32:45.896+01:00volim :)
sjeća me na baku, na djetinjstvo, na slav...volim :)<br />sjeća me na baku, na djetinjstvo, na slavoniju... <3Tanjahttps://www.blogger.com/profile/02581540667573209459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-26553928229792872982013-03-14T21:11:42.357+01:002013-03-14T21:11:42.357+01:00joj to nisam jeo od djetinjstva.
hvala na podsjeca...joj to nisam jeo od djetinjstva.<br />hvala na podsjecanju :-)crumbs from my tablehttps://www.blogger.com/profile/07547316321005281215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-10825803243408456272013-03-13T13:07:46.638+01:002013-03-13T13:07:46.638+01:00Nasuvo sa makom...Miris i ukus detinjstva,veste Me...Nasuvo sa makom...Miris i ukus detinjstva,veste Menine ruke,bezbriznost.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-15116704745688463042013-03-10T14:45:22.231+01:002013-03-10T14:45:22.231+01:00Obozavamo ga, samo prvi put cujem da se stavlja gr...Obozavamo ga, samo prvi put cujem da se stavlja griz?..no nema veze...Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-65618424197990094002013-03-09T23:25:34.095+01:002013-03-09T23:25:34.095+01:00slatkiš moga djetinjstva. ili s makom ili s orasim...slatkiš moga djetinjstva. ili s makom ili s orasima.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-65373876771322264372013-03-08T21:31:04.208+01:002013-03-08T21:31:04.208+01:00Najlepse uspomene iz detinjstva me vezuju za "...Najlepse uspomene iz detinjstva me vezuju za "nasuvo". To je bunjevacki naziv za testo. Moja majka (bunjevacki - baka) ga je pravila uvek sveze i rucno ga je mesila. U njega je najcesce stavljala slani sir i skorup (kajmak s mleka). Jos uvek pamtim ukus tog toplog bozanskog jela... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-2344491744003744202013-03-08T20:36:41.233+01:002013-03-08T20:36:41.233+01:00A može i sa orasima. Odavno nisam jela.A može i sa orasima. Odavno nisam jela.velahttps://www.blogger.com/profile/10567861480228620940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-47531723016899607922013-03-08T18:43:02.977+01:002013-03-08T18:43:02.977+01:00koliko dugo ovo nisam jela! koliko dugo ovo nisam jela! Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2525410287035560880.post-84443261373790383292013-03-08T18:06:38.996+01:002013-03-08T18:06:38.996+01:00Ovo bi mi se sigurno dopalo! Sa domaćim rezancima ...Ovo bi mi se sigurno dopalo! Sa domaćim rezancima je sigurno još bolje!pekarica-suzyca.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/05654460880521209300noreply@blogger.com