Dragi čitaoci bloga Knjiški
Moljac u Špajzu, danas imam čast da gostujem kod Sanje. Zovem se Sara i inače
zasladjujem dane mojim čitaocima na blogu Birds Like Cake.
Danas sam za Sanju i vas
napravila kupcakes od jabuka sa orasima i sa zadovoljstvom ću vam napisti recept.
Cupcakes su za mene najdrazi
kolači, oni su mali, slatki, veomi lepi, sa mogućnošću da su različitih ukusa. Mogu se praviti sa
raznim sezonskim voćem, posebno zimi volim da koristim jabuke, lešnike, orahe,
itd. Ovome kolaču poseban ukus daje cimet i budi osecaj topline u zimskom
periodu. Testo je sočno, nije preslatko, a sa kremom dobija
posebnu draž.
Cupcakes
od jabuka sa orasima
18
komada
80 g
mekog maslaca
280 g
šećera
240 g
brašna
1
kašika praška za pecivo
prstohvat
soli
1
kašičica cimeta
2
jaja
240 ml
mleka
2
jabuke
50 g
iseckanih oraha
600 g šećera u prahu
100 g
mekog maslaca
250 g krem sira
malo cimeta
18 polovina jezgra oraha za
dekoraciju.
1. Izmiksirati
maslac, šećer, brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Testo treba da dobije
konzistenciju peska.
2. Jaja
pomešati sa mlekom i polako dodavati testu, mešati dok se ne stvori ujednačeno
testo.
3. Oljuštiti
i očistiti jabuke. Isesckati na male kockice (1cm velike).
4. Orahe
iseckati i sa jabukama polako dodati testu, sve dobro promešati.
5. U
kalup za mafine poređajte 18 korpica, rernu na 180°C zagrejati. Sa dve kašike
smesu vaditi i ravnomerno resporediti u sve kalupe. Peći 20 minuta, pa ih ostaviti da se ohlade.
6. Za
kremu šećer u prahu i maslac mutiti na najjačoj brzni dok ne postane
konzistencija peska. Na kraju dodati krem sir na niskoj brzini i mutiti dok se
ne sjedine.
7. Sa
običnim nožem dekorisati kolače i posuti sa malo cimeta. Na kraju dodati
polovine jezgra oraha za dekoraciju.